2. Biodiversiteit

2.1. Biodiversiteit Basis

Biodiversiteit is de hoeveelheid verschillende vormen van leven die je in een bepaald gebied vindt. Zo’n gebied kan allerlei vormen en maten hebben. Je kunt kijken naar de aarde als geheel, naar een oceaan, naar een bos, in een sloot, in je eigen achtertuin of zelfs bij één plant of onder één steen. In deze korte cursus maak je kennis met biodiversiteit. Ontdek in deze online cursus van de IVN wat het is, waarom het belangrijk is en wat je kunt doen om te helpen.

2.2 Bodemleven: onder het maaiveld

Ga online mee op safari onder de grond en ontdek in een uur wat er allemaal groeit, kruipt en krioelt en waartoe dit bijdraagt.  Je leert in een educatieve e-learning “Onder het Maaiveld” hoe jij de gezondheid van de bodem in jouw tuin kunt onderzoeken én hoe je het leven in de grond kunt helpen. Er is een wildernis onder je voeten. In deze korte cursus nemen we je mee onder het maaiveld. Ontdek wat er groeit, kruipt, springt en krioelt, hoe het met de bodem van Nederland en jouw tuin gaat, én wat je kunt doen om te helpen.

2.3 Een tuin vol leven

Je droomt van een tuin(tje) vol bloeiende bloemen, gezonde planten, vogels en insecten. Goed nieuws: je tuin natuur- en diervriendelijk maken is makkelijk, leerzaam en vooral heel leuk. Bovendien is het bijhouden van een levende tuin minder werk dan het wieden van onkruid tussen de tegels. Hoera voor de luie tuinier! Met deze online beginnerscursus van de IVN zet je de eerste stappen om natuur een plek te geven in je tuin. Van het maken van een schetsontwerp tot het kiezen van beplanting: wij helpen je bij elke stap op weg. Heb je een klein stads- of dorpstuintje? Deze cursus is speciaal voor jou gemaakt. Heb je juist een grote lap grond achter je huis liggen? Geen zorgen, deze cursus is informatief voor alle beginnende tuiniers.

2.4 Marc Siepman over de kracht van Biodiversiteit

In deze video neemt Marc Siepman ons mee in de kracht en het belang van biodiversiteit