Zaailingenruil op 1 Mei

Heb je dat nu ook elk jaar? In februari, als het nog ijzig koud is, begint het al te kriebelen en je struint in de voorjaarsvakantie het tuincentrum af, rommelt wat in je geoogste zaden van vorig seizoen en zoekt verder op het internet. Het ontwerp voor de moestuin van het komend jaar vormt zich al in je hoofd en je gaat aan de slag.

Moestuinieren op de vensterbank: 12 tips - Tuincentrum Pelckmans

Je vensterbank staat al snel vol eierbakjes en wc-rolletjes en je glundert als de eerste groene sprietjes zich boven de grond laten zien. In maart gaan de tuinbonen alweer de grond in, maar half april kom je tot de conclusie dat je broccoli dit jaar niet wil kiemen. Of het nu ligt aan slechte grond, matig zaaigoed of teveel water, een deel van je oogstplannen draagt geen vrucht dit jaar. Aan de andere kant zit je nu met 50 tomaten- en 30 pompoenplantjes. Wat nu als je die eens zou kunnen ruilen voor de gewilde broccoli.

Nou dat kan! Want tijdens de eerste koffie- en limonade ochtend organiseren we in samenwerking met de contactcommissie en de commissie natuurlijk tuinieren een zaailingen ruilochtend. Op zondag 1 mei tussen 11:00 en 13:00 kun je een deel van de overvloedige kiemplantjes ruilen met je medetuinders onder genot van een kopje koffie, thee of limonade. Gewoon weggeven in plaats van ruilen is natuurlijk ook toegestaan 😉

Beurs | Biologische plantenruil VELT Leieland | De Wassende Maan

.